06-19 84 86 88 - info@ontdekjouwstem.nl

Coaching priveles Zang en Spreken

 

Ik raad iedereen aan de opleiding te volgen omdat je ook zoveel van de anderen leert. Dit programma is voor professionals die al bekend zijn met de Lichtenberg methode of een spoed opdracht hebben.

  

Jouw specifieke vragen en behoeften zijn het uitgangspunt van de vocal coaching. Dat kan een stemprobleem zijn, een vraag over jouw sound, of een ander aspect van het vak. 

 

Als zangcoach werk ik met de Lichtenberg methode, Stemexpressie ( Marius Engelbrecht), Tamalpa Life/Art Proces en theatertechniekenWe werken aan zangtechniek, tekstbeleving, omgang met taal, jouw stijl en jouw performance.

 

Je zal vermoedelijk horen en ervaren dat deze aanpak verrassend dicht bij je eigen natuur staat, omdat je de zintuigen laat spreken. Je klank wordt moeiteloos plastischer, rijker, persoonlijker, natuurlijker en luider. De omgang met het publiek wordt makkelijker en leuker. Open willen staan voor een andere visie op het zingen is wel een vereiste.

 

Ik coach alle muziekstijlen. Zelf heb ik ervaring met pop, rock, jazz, musical, chansons, cabaret, blues  en bossa. De kennismaking kan in mijn Studio beginnen maar ook bij een optreden van jou, waarin ik naar je luister en kijk als jij muziek maakt in jouw 'natuurlijke' wereld, met publiek erbij.

 

Vrij spreken met impact en plezier?

 

Jij wilt met gemak en plezier over jouw deskundigheid en jouw diensten spreken. 

Je wil vooral dat je luisteraars de essentie onthouden en nieuwsgierig zijn naar meer. Mensen blijven geboeid als de spreker ontspannen is, zich zelf is en rustig en zijn verhaal eenvoudig vertelt. 

 

Een dialoog creeeren om samen sneller dichterbij een oplossing te komen

Dat lukt als je tijdens het spreken ook goed kan luisteren. En als je direct kan reageren als je voelt dat ze je niet volgen of een vraag hebben.

 

Dat kan je leren

 

Wanneer jouw stem gedragen wordt door je lichaam, zien en horen mensen je meer. Een rijke melodieuze ontspannen stem draagt daar aan bij. Ze besluiten eerst, onbewust, of ze je vertrouwen.

 

Ik begeleid jou om jouw authentieke stem verder te ontdekken met afwisseling in dynamiek, ritme, melodie. Hiervoor gebruik ik de Lichtenbergmethode,

als geregistreerd docent 

 

Ik leer je op je gemak voelen voor een groep. Je leert natuurlijk en bewust bewegen op een manier die jouw verhaal en jouw persoonlijkheid ondersteunt. 

 

Ook zet ik improvisatie in om spontaner te spreken en theater- en presentatie-technieken om je bewust te maken van je eigen tekst en die overtuigend te brengen.