06-19 84 86 88 - info@ontdekjouwstem.nl

Workshop  Persoonlijker zingen met de Lichtenbergmethode                    

Je zingt als zanger, singer-songwriter, theatermaker, kleinkunstenaar of cabaretier. Je treedt regelmatig op of je wil serieuzer werk maken van jouw stem. Wellicht bereidt je je voor op een zangstudie. Er gaat al veel goed. Toch heb je een verlangen naar meer.

 

Zou je met meer plezier en gemak willen zingen? Zodat je minder nadenkt over techniek bij bepaalde passages? Of wil je dat jouw stem rijker en voller klinkt? Wil je beter contact met jezelf houden? Of nog meer klinken zoals jij echt bent en niet wat de commercie ‘vraagt’?

Wil met je volle aandacht in de muziek zitten en je door de band en jouw klank laten leiden hoe jij je verhaal zingt? Of wellicht heb je een stemprobleem ontwikkeld door het vele zingen?

 

Het is mijn plezier om jou te begeleiden in het verder ont-dekken en ont-wikkelen van jouw stem zodat jij nog vrijer kan zingen en wij jouw stem nog beter herkennen.

 

In deze workshop bied ik de Lichtenberg methode aan die ik in 2008 leerde kennen in Nederland. In 2016 werd ik een geregistreerd docent na 5 jaar studie aan het Lichtenberger Instituut voor klankfysiologie in Duitsland. De andere technieken (uit theater en van jazz opleiding) benoem ik zodat jij een goed beeld van de methode krijgt. 

 

Je gaat het toepassen op 1 solo lied en 1 groepslied. We schakelen steeds tussen lied en technische oefeningen. We beginnen met oefening waarbij de kruisbestuiving van beweging en klank hoor en voelbaar wordt.

 

Met de Lichtenberg methode vergroot je je resonance mogelijkheden door op speelse wijze beter waar te nemen met al je zintuigen. Je zingt en spreekt immers met je hele lijf en geest. Zo krijgt jouw stem letterlijk body. Wij verkiezen stimulatie van het instrument (hele lichaam en geest) boven manipulatie dat bij sommige andere technieken centraal staat. Ik bied jouw instrument wat aan en we luisteren hoe jouw lichaam er op reageert. Dat maakt jouw klank en het zingen natuurlijk. Zo leert je publiek je beter kennen. Het voelt ook plezieriger en vrijer. Het denken en controleren wordt uit het zingen gehaald.

 

De methode heeft een heel eigen kijk op en omgang met het samenspel van klank en lichaam, de ademhaling, de verhouding tussen klank en tekst, articulatie, tekstbeleving. En meer. Je leert jouw instrument in de juiste spanning en ontspanning brengen om de klank te verrijken. Als je een instrument bespeelt heb je dubbel plezier.

 

Werkwijze in de workshop

Op basis van jullie vragen stel ik een programma samen. We werken met een groepje van 2 tot 10 zangers zodat iedereen individuele aandacht krijgt. Je bereidt 1 van de stukken voor die ik je toestuur.

 

Kosten 75 euro inclusief BTW

Locatie : Theaterschool de Trap Zeeburgerkade 54 Amsterdam

8 minuten lopen van Station Muiderpoort ( Ov fietsen beperkt te huur. Je moet wel lid zijn)

15 fietsen van Amsterdam CS

 

Parkeren kost 4,60 per uur tot 21 uur ’s avonds.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Ontdek jouw stem

In deze workshops werk ik ook met theatertechnieken aan interpretatie van de tekst en met bewegen en improvisatie om vrijer te zingen en de stem los te maken.

 

Kiezen maar!

Je kunt dus kiezen uit twee locaties met twee verschillende sferen: of je gaat voor het kloppend hart van Amsterdam of je kiest voor de landelijke omgeving van de Soester duinen.
Er zijn ook twee programma's: De ene biedt alles van de Lichtenberg methode en in het programma Ontdek Jouw Stem gebruik ik naast de Lichtenberg methode theatertechnieken en improvisatie voor tekstbeleving en presentatie.
We houden het klein, dus er zijn max. 6 deelnemers mogelijk!

 

Workshop mini (3 uur)

 

 

 

Workshop midi ( 1 dag ) & maxi (2 dagen)

 

momenteel op aanvraag

zaterdag van 10.00 - 12.30 uur en van 15.30 - 18.00 uur. Met lunch voor wie wil.

zondag van 10.00 - 12.30 uur en van 15.30 - 18.00 uur

 

 

Actueel workshopaanbod

  • Inside Out algemene workshop
  • Persoonlijker zingen met de Lichtenberg methode voor profs en theater & zang & muziekstudenten

Workshops
Amsterdam en Soest

  • mini (4 uur)
  • midi (hele dag)
  • maxi (2 dagen)

 

Workshop Inside Out - kennismaking voor iedereen 

die zijn stem wil ontwikkelen voor zang of presentatie. 

 

Zou je met meer plezier en gemak willen zingen? voldoende adem willen hebben en van pijn in je keel af? Wil je zuivderder zingen ? en hogere noten makkelijker zingen? Of wil je dat jouw stem rijker en voller klinkt? Ritmischer en muziklaer zingen

 

Het is mijn plezier om jou te begeleiden in het verder ont-dekken en ont-wikkelen van jouw stem zodat jij nog vrijer kan zingen en wij jouw stem nog beter herkennen.

 

In deze workshop bied ik de Lichtenberg methode aan, sinds 2016 als geregistreerd docent.   Ik voeg andere technieken (uit theater,  jazz opleiding en van Marius Engelbrecht) toe voor tekstbeleving, fysieke presentatie en natuurlijker en ontspannen stemgebuik. 

 

Je gaat het toepassen op 1 solo lied en 1 groepslied. We schakelen steeds tussen lied en technische oefeningen. We beginnen met oefening waarbij de kruisbestuiving van beweging en klank hoor en voelbaar wordt.

 

In Soest  Zondag 8 maart. In Amsterdam  Zaterdag 21 maart

 

Kosten 75 euro inclusief BTW

Locatie Soest: Museum Soest, Steenhoffstraat 46.

5 minuten lopen vanaf Station Soestdijk of Soest

 

Locatie Amsterdam : Theaterschool de Trap Zeeburgerkade 54 Amsterdam

8 minuten lopen van Station Muiderpoort ( Ov fietsen beperkt te huur. Je moet wel lid zijn)

15 fietsen van Amsterdam CS. Parkeren kost 4,60 per uur tot 21 uur ’s avonds.