06-19 84 86 88 - info@ontdekjouwstem.nl

Lily zingt Liesbeth

vlnr Lior Kuperberg, Maroesjka Vermolen, Hans van Os, Nicky ten Bosch

Met Liesbeth List is een van de weinige Nederlandse Chansonnières heen gegaan. Juist in haar lyrische liedjes in het Frans, Nederlands en Duits was haar zeggingskracht het grootst. Dat is te horen aan de sterke dynamiek en kleurrijke resonans. Zangeres Maroesjka Vermolen en pianiste, zangeres Nicky ten Bosch schreven een medley om haar te eren op 12 december, haar verjaardag. Met deze selectie moedigt ensemble Lily de luisteraar aan om in deze bijzondere tijd in vertrouwen te blijven. Hans van Os zingt Ramses en Lior Kuperberg vult aan op saxofoon. 

In Februari 2021 zullen ze in de Open Bac ( Tobacco) Amsterdam optreden

Liesbeth was het meest bekend om haar duetten met Ramses. Wat veel minder ( jonge) mensen weten is dat Liesbeth in Frankrijk optrad met Juliette Greco en Charles Aznavour en stukken zong van Renault en Brel. In Duitsland zong ze doorleefd Duitse liedjes, o.a met Reinhard Mey, alsof ze daar was opgegroeid. Lily wenst dat juist deze muziek vaker te horen is.

Lily is een ensemble opgericht voor deze gelegenheid. De naam is een afkorting van Liefhebbers van het Lyrische Lied. Deze medley is ook een ode aan verhalende liederen waarbij de taal wordt aangevuld met rijke melodiën en harmoniën. Volgens Lily helpen ze in deze tijd van meer op jezelf zijn om gevoelens te uiten.

Het is ook een ode aan alle zangeressen en zangers die lyrische liederen vertolken en radiomakers zoals Jacques Klöters en Kick van de Veer die dit genre draaien.

Maroesjka Vermolen zingt jazz pop en soul met haar eigen band Sadza. Zij zingt ook Franse chansons, die haar als kind al betoverden. In 2002 zong ze in de finale van het Concours de la Chanson. Sinds 2019 verklankt ze kunstwerken: nu met pianist Eric Wijnands, eerder met Annelie Koning.

 

Nicky ten Bosch is pianiste, zangeres en cabaretière. Na Duet Siglette en muzikale cabaretgroep Schoon aan de Haak vormt ze nu met violiste Wilma Thalen een muzikaal duo Les Fabuleuses en speelt ze kindervoorstellingen. Ze maakt theater op maat met Plankgas en toert met gezelschap Amsterdams Allooi.

Hans van Os. Opgeleid als klassiek pianist ontdekte Hans het zingen toen hij een musical begeleidde. Hij zong bij Big bands. Vervolgens speelde hij diverse genres als zanger en pianist. Nederlandstalige luistermuziek hoorde er ook bij. Hij is nu de pianist van een jazz combo. Met een trio voor klassieke muziek speelt hij ook volksmuziek.

 

Lior Kuperberg is een veelzijdig saxofonist; van tango tot popmuziek en van klezmer tot blues. Zijn hart ligt bij de jazzmuziek."Muziek zegt meer dan 1000 woorden" is zijn motto. Het brengt hem over de hele wereld, in verschillende settings: van big band tot theaterensemble.

Fotograaf Eddy Posthuma de Boer©

Fotograaf Feriet Tunc©

Beluister de medley op YouTube kanaal Lily zingt Liesbeth

Klik hier om de tekst aan te passen

Wilt u deze medley live horen?

Bel dan Maroesjka voor een boeking.